جزئیات جدید از سوء قصد امروز به قضات بلندپایه | هویت و نیت قاتل کشف شد+ویدئو مدارس کدام شهرستان‌های سیستان و بلوچستان فردا (یکشنبه ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳) تعطیل است؟ کشف ۱۰۲ کیلو مرفین توسط مرزبانان تایباد (۲۹ دی ۱۴۰۳) زنگ خطر برای صنعت گردشگری ایران | هتل‌ها خالی از مسافر مهلت ثبت‌نام پذیرش بدون آزمون دانشگاه آزاد تمدید شد (۲۹ دی ۱۴۰۳) مشترکات و مشاعات در آپارتمان‌ها چه فرقی با هم دارند بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی، تکمیل‌کننده هزینه درمان نیست «ناباروری» یک چالش اجتماعی و روانی نامه‌ کمپین معلولان به شورای نگهبان: مصوبه کمک‌هزینه معیشتی را نمی‌خواهیم، ماده ۲۷ را اجرا کنید! مبلغ عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان چقدر است و چه زمانی پرداخت می‌شود؟ طب ایرانی در مسیر جهانی شدن تیراندازی مقابل کاخ دادگستری تهران | قاضی مقیسه و قاضی رازینی به شهادت رسیدند (۲۹ دی ۱۴۰۳) سازمان سنجش: آزمون‌های تحصیلات تکمیلی ۱۴۰۴ طبق برنامه زمان‌بندی برگزار می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (شنبه، ۲۹ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دمای هوا تا دوشنبه بیش از ۲۵ هزار نفر در سایه طرح جوانی جمعیت کشور، طی سال ۱۴۰۳ در خراسان رضوی بیمه شدند یک راهکار ساده و طبیعی برای مقابله با سرطان روده سرطان پروستات دومین سرطان شایع در مردان است نگاهی به تجملات و هزینه‌های تحمیلی به دانشجویان  در جلسه دفاع پایان نامه | حاشیه‌های غیرقابل دفاع جلسات دفاع ماجرای سرقت یک میلیارد تومانی طلا | پلیس مشهد پیرمرد سارق را دستگیر کرد زمان واگذاری سهام صندوق‌های بازنشستگی و تأمین اجتماعی اعلام شد دختر ۲۲ساله چگونه به تله زن شیطان‌صفت افتاد؟ دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد اجازه ساخت ایستگاه آتش‌نشانی در خیابان بهار را نمی‌دهد آخرین وضعیت هواشناسی کشور | امشب، دما در ۲۵ مرکز استان زیر صفر خواهد بود (۲۹ دی ۱۴۰۳) شیوع استعمال دخانیات و سیگار الکترونیک در بین دختران مسمومیت ۱۵ نفر با گاز نامشخص در یک تالار در تهران (۲۹ دی ۱۴۰۳)  وزارت بهداشت به دنبال ممنوعیت نمایش سیگار در شبکه نمایش خانگی علت گرفتگی عضلات پا در خواب چیست؟ آخرین مهلت ثبت‌نام تکمیل ظرفیت رشته‌های بدون کنکور، امروز (شنبه، ۲۹ دی ۱۴۰۳) آشنایی با ویتامین‌هایی که ما را خوشحال می‌کنند مه‌گرفتگی و کاهش دید افقی در برخی جاده‌های خراسان رضوی (۲۹ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

زنگ خطر برای صنعت گردشگری ایران | هتل‌ها خالی از مسافر

  • کد خبر: ۳۱۱۳۵۷
  • ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۳
زنگ خطر برای صنعت گردشگری ایران | هتل‌ها خالی از مسافر
رئیس هیئت مدیره جامعه حرفه‌ای هتل‌داران ایران گفت: گردشگری ورودی دچار مسئله شده است و مسافران خارجی را از دست داده‌ایم از طرفی گرانی و تورم اجازه سفر را به مردم نمی‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، جمشید حمزه‌زاده اظهار کرد: به جز برخی شهر‌های جنوبی که این فصل آب و هوای مناسبی دارد و شهر‌های شمالی که مقصد خانه‌دوم‌ها است، بیشتر شهر‌ها کم‌مسافر و خلوت هستند؛ بیشتر استان‌ها در شرایط مشابهی به سر می‌برند که البته دلایل مختلفی دارد؛ گردشگری ورودی دچار مسئله است، گردشگران اروپا و آمریکایی تقریبا نمی‌آیند و مسافران چینی و روس هم خیلی کم شده‌اند. از طرفی، گرانی و تورم اجازه نمی‌دهد مردم خودمان هم خیلی سفر بروند. تا چند سال پیش هر خانوار در طول سال دست‌کم یک سفر می‌رفت، اما در حال حاضر برای خیلی از خانواده‌ها با این وضعیت هزینه‌های حمل و نقل و اقامت، نمی‌صرفد سفر بروند.

وی ادامه داد: کاهش مسافر، باعث شده بسیاری از هتل‌ها و اقامتگاه‌ها و خلوت و خالی باشند. درحالی‌که هزینه نگهداری تاسیاست گردشگری به شدت بالا رفته است. می‌توان گفت هزینه حامل‌های انرژی برای هتل‌ها و تاسیسات گردشگری بیشتر شده است. البته قیمت گاز که هفت‌ونیم برابر شده بود کمی کاهش یافته است، اما قیمت برق به بهانه «حق ترانزیت» به شدت بالا رفته است. هیچ مصوبه حمایتی هم از این تاسیسات در وضع موجود گردشگری وجود ندارد.

رئیس جامعه هتلداران ایران در پاسخ به این نکته که طبیعتاً یکی از عوامل خلوتی اقامتگا‌ها قیمت هتل‌ها است، به هزینه نگهداری هتل‌ها اشاره کرد و گفت: نگهداری هتل و مدیریت هزینه‌های آن واقعا سخت شده است، چون هتل چه یک مسافر داشته باشد چه چند مسافر، به هر حال باید انرژی مصرف کند. نمی‌تواند چراغ‌ها را خاموش کند یا سیستم سرمایشی و گرمایشی را استفاده نکند فقط به این دلیل که همه اتاق‌هایش پر نشده است. هتل مثل خانه مسکونی نیست که اگر کسی در آن ساکن نباشد مصرف انرژی و هزینه‌هایش پایین بیاید. ضمن اینکه قیمت حامل‌های انرژی برای تاسیسات گردشگری، صنعتی محاسبه می‌شود.

حمزه‌زاده ادامه داد: به جز هزینه حامل‌های انرژی، قیمت کالا‌های مصرفی مثل وسایل بهداشتی، ملحفه و موادغذایی افزایشی بوده است، از آن طرف مسافر خیلی کم شده است، برای همین بسیاری از هتل‌دار‌ها برای نگهداری تاسیسات خود، هزینه‌ها را از جیب می‌دهند.

وی در خصوص سیاست‌های حمایتی از سرمایه‌گذاران گردشگری گفت: با توجه به سیاست وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که حمایت از سرمایه گذاران است، به نظرم بهترین کاری که این وزارتخانه می‌تواند انجام دهد حمایت از سرمایه گذاران فعلی است، هرچه از این سرمایه‌گذاران حمایت شود، سرمایه‌گذاران بیشتری انگیزه پیدا می‌کنند و وارد صنعت گردشگری می‌شوند. اگر قرار باشد سرمایه‌گذاران فعلی را رها کنیم و سرمایه‌گذاران جدید را جذب کنیم، طبیعتا آنها وضع موجود را که ببینید، وارد این حوزه نمی‌شوند.

حمزه‌زاده افزود: درحال حاضر ۵۵۰ تاسیسات اقامتی نیمه ساخت وجود دارد، که خیلی از این پروژه‌ها سالیان سال است نیمه‌کاره رها شده‌اند. هزینه سرمایه‌گذاری در هتل بسیار بالاست و حجم سرمایه مورد نیاز برای ساخت هر متر، تحت تاثیر نرخ تورم هر سال تغییر می‌کند.

رئیس جامعه هتلداران ایران درباره پیشنهاد‌هایی که برای بهبود این شرایط و یا حمایت از سرمایه‌گذاران وجود دارد، گفت: انصافا دولت تمایل به حمایت دارد، اما اینکه وعده‌ها و قول‌ها منجر به نتیجه شود هنوز زود است، البته نیت و اولویت نخست، حمایت از سرمایه‌گذاری است. خواست ما این است که به سرمایه‌گذاران فعلی توجه کنند، اینطور نباشد که به سرمایه‌گذاران موجود بی‌توجهی شود و سراغ سرمایه‌گذار جدید بروند. مطمئنا سرمایه‌گذاران جدید با این شرایط، کمتر از حوزه گردشگری استقبال می‌کنند.

وی در خصوص آمار‌هایی که نشان می‌دهد میل سرمایه‌گذاران بیشتر به ساخت هتل بوتیک و هتل‌های ۴ و ۵ ستاره است، درحالی که طبقه متوسط و کم‌درآمد جامعه به نسبت گذشته، کمتر شرایط و امکان سفر و اقامت در این اقامتگاه‌ها را دارد و نگرانی‌هایی برای حذف سفر از سبد این قشر وجود دارد و از طرفی، آمار‌های جامعه هتلداران نیز نشان می‌دهد که ظرفیت اقامت در هتل‌های کم‌ستاره در مقایسه با هتل‌های ۴ و ۵ ستاره، معمولا کم‌تر اشغال می‌شود که نشان‌دهنده این است که جامعه به اقامتگاه‌های ارزان‌تر بیشتر نیاز دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سیاستی وجود دارد که سرمایه‌گذاران به ساخت تاسیسات اقامتی ارزان‌تر سوق داده شوند، گفت: متاسفانه این نکات درست است. ما در جامعه هتلداران طرحی را در ارتباط با سفر ارزان با حفظ کیفیت آماده کرده‌ایم. البته وقتی از ارزان‌سازی سخن می‌گوییم این برداشت می‌شود که کیفیت کاهش می‌یابد، اما در طرحی که روی آن کار می‌کنیم تاکید زیادی بر حفظ کیفیت داریم. در دوره‌های پیشین نیز طرحی با عنوان «سفر همه زمانی، همه مکانی و همگانی» داشتیم که به نظر من طرح خوبی بود و در جامعه هتل‌داران دنبال این هستیم که همان طرح را کامل‌تر کنیم. در این طرح همه باید مشارکت داشته باشیم.

حمزه‌زاده ادامه داد: طرح اولیه آماده شده و به وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز ارائه شده است و وزارتخانه باید از این طرح حمایت کند تا اجرایی شود، خیلی از مراکز اقامتی و آژانس‌های مسافرتی نیز مایل به اجرای چنین طرحی هستند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->